صفحه نخست مجله گردشگری جزیره آکدامار

جزیره آکدامار

جزیره آکدامار یا آختامار ، تکه‌ای cautivating (جذاب) از زمین که در پهنه وسیع دریاچه وان در شرق ترکیه قرار گرفته، جایگاهی منحصر به فرد در تاریخ و مذهب دارد. این جزیره که با نام‌های آختامار یا آختمار نیز شناخته می‌شود، دومین جزیره بزرگ از چهار جزیره این دریاچه است و به خاطر مناظر خیره کننده و کلیسای باشکوه آکدامار، که یادبودی از میراث ارمنی است، شهرت دارد.

آدرس جزیره آکدامار

  • دریاچه وان، در شرق ترکیه واقع شده است.

ساعات بازدید

  • اگر می‌خواهید از ازدحام جمعیت دوری کنید و از آرامش جزیره لذت ببرید، صبح زود بهترین زمان برای بازدید است.

دسترسی به جزیه آکدامار

از طریق شهر وان

  • با اتوبوس یا تاکسی به شهر گِواش (Gevaş) بروید.
  • از گِواش، با کشتی‌ها که به طور مرتب به جزیره آکدامار می‌روند، به جزیره بروید.

تصاویر جزیره آکدامار

 

دیدنی اطراف جزیره آکدامار

  • کلیسای آکدامار
  • قلعه وان
  • مجموعه هوشاپ سلطان
  • دریاچه وان

البته در نظر داشته باشید که  دیدنی های دیگری را در اطراف میتوانید.پیدا کنید که در صورت نیاز میتوانید از آن ها نیز استفاده کنید.

با این تورها میتونی بری وان !!

بازدید از جزیره آکدامار

امروزه، جزیره آکدامار مسافرانی را که به دنبال ترکیبی منحصر به فرد از تاریخ، طبیعت و اهمیت مذهبی هستند، به خود جذب می‌کند. کشتی‌هایی که از شهر گِواش حرکت می‌کنند، با عبور از میان آب‌های فیروزه‌ای دریاچه وان، دسترسی به جزیره را فراهم می‌کنند. با رسیدن به آنجا، بازدیدکنندگان می‌توانند کلیسای باشکوه آکدامار را کاوش کنند، در تاریخ غنی جزیره عمیق شوند و آرامش مناظر اطراف را در خود جذب کنند.

بهترین زمان برای بازدید از جزیره آکدامار فصل بهار است، زمانی که جزیره با شکوفه‌های گل‌های وحشی جان می‌گیرد و تصویری کارت پستالی از زیبایی خلق می‌کند. با این حال، این جزیره در تمام طول سال تجربه‌ای cautivating (جذاب) را ارائه می‌دهد، و مناظر زمستانی خشن، زیبایی خاص خود را دارد.

اطلاعات اضافی جزیره آکدامار

زیبایی و داستان جزیره

جزیره آکدامار با وسعتی حدود ۰.۷ کیلومتر مربع، دارای منظره‌ای چشمگیر است. انتهای غربی آن با صخره‌ای آهکی به ارتفاع ۸۰ متر از سطح دریاچه به شدت بالا می‌رود و منظره‌ای باشکوه ایجاد می‌کند. در مقابل، ضلع شرقی به سمت منطقه‌ای مسطح که چشمه‌ای طبیعی منبع حیات را در اختیار قرار می‌دهد، شیب ملایمی دارد. اعتقاد بر این است که این ضلع شرقی حاصلخیز در گذشته با باغ‌ها و درختان میوه تزئین شده بود که مکمل عجایب معماری آن بوده است.

افسانه‌ها در دل تاریخ جزیره نفوذ کرده‌اند. یکی از داستان‌ها حاکی از آن است که نام آکدامار از عبارت غم‌انگیز «آه، تمارا» که توسط مردی در حال مرگ گفته شده، سرچشمه گرفته است. این داستان از عشق ممنوع بین یک شاهزاده ارمنی به نام تمارا و یک فرد عادی از سرزمین اصلی سخن می گوید. قرارهای ملاقات مخفیانه آنها که توسط نور راهنمایی از تمارا تسهیل می شد، به طرز غم انگیزی مختل شد و نام جزیره به عنوان پژواکی ماندگار از آن باقی ماند.

جواهر درخشان: کلیسای آکدامار

جواهر مسلم جزیره آکدامار، کلیسای آکدامار است که با نام کلیسای صلیب مقدس نیز شناخته می‌شود. این کلیسا که بین سال‌های ۹۱۵ تا ۹۲۱ پس از میلاد توسط راهب معمار مانوئل تحت سلطنت پادشاه گاغیک آرتسرونی از پادشاهی واسپورکان ساخته شده است، شاهدی بر درخشش معماری ارمنی است. این کلیسا که از توف آتشفشانی صورتی رنگ ساخته شده، دارای طرحی صلیبی شکل با گنبدی مرکزی به ارتفاع بیش از ۲۰ متر است.

نمای بیرونی کلیسا با حجاری‌های نفیس برجسته تزئین شده است که صحنه‌های مذهبی، نقوش هندسی و موجودات خیالی را به تصویر می‌ک晰د. این حکاکی‌های پیچیده، شاهکاری از هنر ارمنی هستند که تأثیرات هنری آن دوره را به نمایش می‌گذارند. در داخل، بازدیدکنندگان می‌توانند بقایای نقاشی‌های دیواری را که زمانی زینت بخش دیوارها بوده است، تحسین کنند و جلوه‌هایی از شکوه گذشته کلیسا را ببینند.

مرکزی برای ایمان

کلیسای آکدامار نقش محوری در زندگی مذهبی ارمنی ایفا کرده است. این کلیسا بین سال‌های ۹۲۷ تا ۹۴۷ پس از میلاد به عنوان مرکز کاتولیکوس ارمنی خدمت کرد و بعداً از ۱۱۱۶ تا ۱۸۹۵ محل کاتولیکوس آختامار بود. خاچاطور سوم که در سال ۱۸۹۵ درگذشت، آخرین کاتولیکوسی بود که در این جزیره سکونت داشت.

source: artofwayfaring

نوشته های مرتبط

ثبت دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید